Известие

Collapse
No announcement yet.

Сваляне на задна броня

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Сваляне на задна броня

Здравейте колеги!
    След като един пияница удари кола пред нас и строполи с нея гаражната ми врата върху задната броня на Алфата, се чудя да я карам ли на майстор на брони, да я свали да огледа отдолу за изкривени неща под бронята или да я оставя така. От застрахователното дружество ме предупредиха да го направя, понеже бронята отвори около 5мм фуга отляво, над мястото на удара с вратата. Та те да дойдели на вторичен оглед ако отдолу има още потрошени части, да ги опишат. Но се чудя да го правя ли въобще или ще потроша щипките и няма да мога да намеря здрави като оригиналните? Да го правя ли сам има ли някаква схема за сваляне или да я карам на сервиз и ако е на сервиз, кой ще препоръчате? Иначе положението в момента е следното:

Фугата под стопа не си личи добре, понеже не съм снимал колата цялата отзад, симетрично, но спрямо дясната страна има фуга, която дразни. Какво ще ме посъветвате да направя? Благодаря в аванс!
    Last edited by novice; d.m.y г., 22:12.
    За какво му е на човек манекенка, като си има Алфа 147...

Би трябвало да са болтове а не щипки и най-вероятно са се измъкнали от леглата.Ако е идентично захващането със на 156, болта се завива през багажника/трябва да махнеш корите вътре/ и се захваща във нещо като дюбел с резба в бронята/който най вероятно е излязъл/.Може от опъна който и е оказан ушите в ламарината на калника през които минават болтовета да се наложи да се причукат.Иначе има и щипки и болтове край колелата някъде и на задната греда.Мисля че болтовете се развиват с шестограм 6 мм или торк 6мм с трехсчотка.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

По принцип ако ще ти я възтановят сменяй я. До колкото за захвата той е на болтове
      алфа ромео 156 тс

Comment

Едва ли ще ми я сменят. Тя не е ударена и счупена, поне не изглежда така.
        Трябва да я мина на канал, за да се последне какво е положението ли?

Comment

Най-добре ги изчакай те да дойдат да я огледат.Какъв е тоя зор сам да я сваляш,това не е твоя работа.Искай си както си е била,5мм фуга,2мм бъди кратък и ясен и повтаряй само като записана касета ,,Искам си я както си беше,,
          SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Точно
            алфа ромео 156 тс

Comment

Я препоръчайте сервиз, където да стане. Защо искам да го направя сам ли? Защото колата ако отиде в сервиз, трябва да седи там със свалена броня, докато онези дойдат. Ама те може да не дойдат нито на същия ден, нито на другия или по-другия. И колата не може да се кара без броня и номер, нали? Затова питам как сам да я проверя.

Comment

Ако бронята не е ожулена, надраскана, пукната или с каквито и да е видими белези от колизията с гаражната врата моят съвет е да отидеш на сервиз, да я свалят, да погледнат как стоят нещата и ако могат да я оправят. Щом луфта е само някакви си 5 мм значи е нещо дребно. Със застрахователите се занимавай само в краен случай. Ето ти един юзър гайд, сиреч менюъл как се сваля задната броня:
                http://forum.alfa156.net/forum/forum....asp?TID=37021
                Last edited by dansguardian; d.m.y г., 21:41.
                Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Виж ся, ако имаш каско иди да ти оправят колата, ако нямаш каско, ич не си хаби нервите ами си намести бронята , тъй като гледам от единствената снимка която си постнал освен че е отдала друго май няма а и под нея едва ли има нещо поломено.Щото едва ли сумата която ще ти дадат ще те удовлетвори а пък да чакаш виновния да ти оправи колата както е била сигурно трябва да заведеш граждански иск та...кога цъфнат налъмите може и да стане.Ако не уговаряш се със застрахователя за ден и час когато да нправят огледа и я сваляш и чакаш....ти си прецени, ма ако само е отдала бронята не бих си хабил нервите.
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Имам каско, но вече отказах щетата да се заплаща по него, вместо по ГО на виновника за инцидента. И е само фугата, но тази фуга дразни, понеже я нямаше преди.
                    И за какво по дяволите плащаме застраховки, като когато стане инцидент, мутрите се правят на луди и не плащат?!

Comment

Колега, за коли в ценови диапазон 2000-4000 лв. защо да плащаме застраховка? Ако някой например ти счупи огледало, фар, мигач и т.н. какво следва - оглед, завеждане на щета, записване за сервиз, чакане, а това отнема дни. Иначе си намираш частта втора употреба, сменяваш я и си свиркаш. Е, няма да е чисто нова, но ако я сменяш по линия на застраховател ще има да почакаш, респективно ще си без кола известно време.

Comment

Ми тя колата не струва 4-5 първо и второ, аз не съм с доверен сервиз като опция. А защо - ами такса спокойствие, нали знаеш, да не я пипат мутри безделници и ингелджии.

Comment

ОК, щом си платил такса "спокойствие", значи трябва да си спокоен, какво се притесняваш толкова?

Comment

Първоначално публикувано от novice Покажи съобщение
                            Ми тя колата не струва 4-5 първо и второ, аз не съм с доверен сервиз като опция. А защо - ами такса спокойствие, нали знаеш, да не я пипат мутри безделници и ингелджии.
                            Колега бъди спокоен. Не караме БМВ-та . Те най - страдат от апашите (както и VW и Audi)
                            "Алфа Ромео е като Анджелина Джоли - всички сме чували, че е луда и яде лепило, но никой няма да й откаже, нали?"
                            Аlfa Romeo 156 1.6TS 2000г / 147 1.9JTDm 2006г

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
                              Колега, за коли в ценови диапазон 2000-4000 лв. защо да плащаме застраховка? Ако някой например ти счупи огледало, фар, мигач и т.н. какво следва - оглед, завеждане на щета, записване за сервиз, чакане, а това отнема дни. Иначе си намираш частта втора употреба, сменяваш я и си свиркаш. Е, няма да е чисто нова, но ако я сменяш по линия на застраховател ще има да почакаш, респективно ще си без кола известно време.

Фикрете не съм много съгласен с теб.То тогава защо плащаме ГО? Да си седят в канторките и да си цокат кафенца,а аз да търча по моргите.Всичко зависи от начина по който процедираш с тях.Ако си мън....мън...мън по телефона и та видат че си шматка нормално е да те разиграват като циргаджийски мечка.Ама ако ги настъпиш още с влизането и ,,Добър ден,, наиш колко бързо действат
                              SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Working...
                              X